Quy hoạch giao thông

Đề xuất xây dựng đường Đinh Văn – Đạ Đờn phù hợp với Quy hoạch xây dựng vùng huyện Lâm Hà

Народният комитет на област Лам Ха, провинция Лам Донг току-що предложи на Народния комитет на тази провинция да инвестира в проекта за изграждане на пътя Dinh Van – Da Don. Според предложението това е проект от група Б, издаден от Народния комитет на провинция Лам Донг, за да вземе решение относно инвестиционната политика. Този проект е с дължина повече от 3885 m, началната точка на маршрута се пресича с Национална магистрала 27 на Km158 120m, крайната точка на пресичане с Национална магистрала 27 на Km154 30m.

Общата инвестиция в проекта се очаква да бъде близо 400 милиарда VND (от които централния бюджет е повече от 260 милиарда VND, бюджетът на област Lam Ha е повече от 137 милиарда VND). Периодът на изпълнение е от 2023 до 2025 г.

Проектът за пътно строителство Dinh Van – Da Don има инвестиционна цел за изграждане на инфраструктура за разширяване на жилищните райони на север от град Dinh Van, постепенно завършване на планирането на трафик мрежата в района, намаляване на натиска върху гъстотата на трафика по магистрала 27 , участъкът през центъра на град Дин Ван; обслужване на пътните и товарните нужди на хората, допринасяне за подобряване на материалния и духовния живот на хората; подобряване на материалната база в района на проекта, насърчаване на социално-икономическото развитие; поддържат националната сигурност в населеното място.

Областният народен комитет на Lam Ha каза, че това е един от проектите, които трябва да бъдат инвестирани, за да допринесат за социално-икономическото развитие на областта. В съответствие с планирането на строителството на квартал Lam Ha до 2035 г., с визия до 2050 г.

Проектът беше включен в списъка с ключови проекти на областта от Резолюцията на 5-ия партиен конгрес на област Лам Ха, мандат 2016-2020 г. Въпреки това, поради трудности във финансирането, той не е изпълнен досега.

Инвестицията в изграждането на пътя Dinh Van – Da Don е много необходима и в съответствие с Резолюцията на 8-ия партиен конгрес на област Lam Ha, мандат 2020 – 2025 г., което е ключов проект на областта.

илюстрация
илюстрация

Планиране на строителството в квартал Lam Ha

Преди това Народният комитет на провинция Лам Донг одобри планирането на строителството на квартал Лам Ха до 2035 г. с визия до 2050 г. до 2050 г.

Обхватът на планиране обхваща цялата граница на област Lam Ha: 02 общини (Dinh Van, Nam Ban) и 14 общини (Tan Ha, Me Linh, Gia Lam, Dong Thanh, Nam Ha, Da Don, Phu Son, Phi Phi) до , Тан Ван, Тан Тан, Дан Фуонг, Лиен Ха, Фук То, Хоай Дук). Обща площ 930,23 км2

Строителното планиране на квартал Lam Ha е ориентирано към развитие в 03 подрегиона за икономическо развитие, както следва:

Подрегион I включително град Dinh Van и общини Tan Van, Da Don, Phu Son и Phi To; Общата площ е около 398 км.2. Като административно-политически, икономическо-културен, научно-технически център на областта; зона за икономическо развитие, търговия и услуги, селско, горско стопанство и индустрия. Центърът на подрайона е град Дин Ван.

Подрайон II (в околностите на град Да Лат), включително град Нам Бан и общините Донг Тан, Гиа Лам, Ме Лин, Нам Ха; Общата площ на подрайон II е около 140 km.2. Като зона за развитие на екотуризъм, ландшафт и местна култура; селски туризъм и високотехнологично земеделие; да развие градската зона Нам Бан в сателитен град на град Далат. Центърът на подрайона е град Нам Бан.

Подрайон III, включително комуни Тан Ха, Дан Фуонг, Лиен Ха, Хоай Дук, Тан Тан, Фук Тхо; Общата площ е около 392 км.2. Като област на развитие на селското стопанство – горско стопанство, преработваща промишленост, пазар на едро на селскостопански продукти и туристически услуги; Развитието на община Тан Ха е близо до критериите за градска зона от степен V. Центърът на подрайона е община Тан Ха.

Райони на градско развитие, селско население, индустриално развитие:

Зона за градско развитие: град Dinh Van се ориентира към развитие на градски центрове от степен IV, а град Nam Ban се ориентира към градско развитие от степен V;

Селски жилищни райони: да се развият селски жилищни райони на базата на украсяване на съществуващи жилищни райони и изграждане на повече селски жилищни райони, свързани с производствени райони, в съответствие с обичаите и характеристиките на природата на общините;

Да развива площи за специализирано отглеждане на земеделски култури; концентрирани животновъдни райони според съвременните размери на фермите, осигуряващи хигиена на околната среда, приоритетно изграждане на животновъдни райони в землища, райони отдалечени от жилищни райони, с основни животни: месодайни говеда, прикрепени свине с кланични и преработвателни съоръжения;

Индустриално развитие в индустриалния клъстер Dinh Van.

Ландшафтни зони и открити пространства: Развитие на туризма и ландшафта на водопада Elephant, водопада Seven floors, водопада Lieng Ser Nha, водопада Sar Deung; Езерото Dong Thanh, по поречието на река Dong Nai и водноелектрическите резервоари Dong Nai 2 и 3. Пейзажни маршрути по потоците Cam Ly, Da Dang, Dong Nai, Da K’Nang…

Градоустройствено планиране в областта:

Дин Ван Сити: да бъде признат за град от клас IV до 2025 г., да продължи разработването на критериите за град от клас IV след 2025 г. Градски мащаб: По отношение на населението се очаква до 2025 г. около 25 500 души; до 2035 г. около 37 800 души; до 2050 г. около 44 000 души. По отношение на земите за градско строителство до 2025 г. земите за градско строителство са около 382 ха (от които гражданските земи са около 204 ха); до 2035 г. земите за градско строителство са около 566 ха (от които гражданските земи са около 302 ха); До 2050 г. земите за градско строителство ще бъдат около 662 ха (от които гражданските земи са около 353 ха). Град Dinh Van играе ролята както на ядрена градска зона на областта, така и на градски център в сателитната градска система на подрегион II на провинцията (според строителното планиране на провинция Lam Dong). Като градска зона с общи функции; административен, политически, икономически, социално-културен, научен и технически център, обслужващ и търговски център на областта, който играе роля в насърчаването на развитието на общините в централния икономически подрегион на област Lam. River; има важна позиция за национална отбрана в региона. Пространствена ориентация: развивайте и разширявайте градското пространство, развивайте градските зони по Национална магистрала 27, Провинциален път DT.726, Truong Son Dong Road.

Град Нам Бан: продължаване на разработването на критериите за град от V степен в периода до 2025 г. и визия до 2035 г. Градски мащаб: По отношение на населението се очаква: 2025 г., около 12 100 души; до 2035 г. около 16 200 души; до 2050 г. около 29 200 души. По отношение на земите за градско строителство се очаква до 2025 г. земите за градско строителство да бъдат около 225 ха (от които гражданските земи са около 117 ха); до 2035 г. земите за градско строителство ще бъдат около 308 ха (от които гражданските земи са около 162 ха); До 2050 г. земите за градско строителство ще бъдат около 554 ха (от които гражданските земи са около 290 ха). Градска степен V; градска зона, специализирана в икономиката, на запад от околностите на град Далат, център на екотуризма, ландшафта и местната култура. Пространствена ориентация: развитие и разширяване на градското пространство, градското развитие следва оста DT.725, ландшафтната ос на потока Cam Ly; градска зона, свързана с пейзажа на занаятчийските села, туристическата зона на водопада Elephant на юг и зоната за селскостопански туризъм Ta Nung на север.

Планиране на селските райони и системата от селски жилищни квартали: Ориентация на развитие: Развитие на клъстери от 03 комуни Tan Van, Tan Ha, Hoai Duc, приближаващи се до критериите за градски райони от степен V преди 2025 г. Разработване на система от точково население със синхронно статукво по отношение на технически и социални инфраструктури, свързани с топографията и селските пейзажи, специфичната идентичност на всеки регион и новите жилищни райони, свързани със специализирани култивационни площи; силно адаптивни към изменението на климата.

Ориентация на развитие на туристическите райони: Прогноза за развитието на основните туристически продукти: Екотуризъм в туристическата зона на водопада Elephant, пагодата Linh An, пагодата Buu Lien, църквата R’Lom, езерото Dong Thanh, по протежение на река Dong Nai и водноелектрически резервоари Dong Nai 2 и 3 ; Маршрут за приключенски спортен туризъм Ta Nung-Nam Ban; Туристическо селище за тъкане на брокат в община Да Дон, село за занаяти от черничева коприна в град Нам Бан и традиционни занаяти в община Ме Лин; Посещение и изживяване на модела на отглеждане на копринени буби, разсадник за коприна и тъкане на коприна в град Нам Бан; модел на отглеждане, производство, прибиране и обработка на чай и кафе; Селски туризъм, туризъм под покрова на гората. Ориентация в пространственото разпределение на земеделските и горските производствени площи:

Селскостопанска производствена площ:

По отношение на отглеждането: развийте райони за отглеждане на чай в общините: Phuc Tho, Me Linh; райони за отглеждане на кафе в общините: Phuc Tho, Tan Thanh, Da Don, Phu Son, Lien Ha; райони за отглеждане на зеленчуци и цветя в общините: Nam Ha, Me Linh, Nam Ban, Dong Thanh; район за отглеждане на черници в град Нам Бан, община Тан Ха;

По отношение на животновъдството: Развиване на концентрирано животновъдство по модела на фермата с основни видове животни като свине, млечни крави, месодайни говеда, птици и др.

По отношение на горското стопанство: увеличаване на залесеността в областта с около 27% до 2030 г., около 37% до 2050 г.; в който се фокусира върху защитата и развитието на около 10 367 хектара защитни горски земи в общини: Тан Тан, Фи То, Фу Сон, Донг Тан, Фук То, Ме Лин и град Нам Бан и производствени гори в района.

Ориентация за развитие на социалната инфраструктура и услуги:

По отношение на ориентацията за развитие на трафика: Lien Khuong – автомагистрала Buon Ma Thuot (след национална магистрала 27, мащаб от 4 ленти); Национална магистрала 27 (планински път с клас IV); Пътят Truong Son Dong (планински път от клас IV до клас III); Провинциалната пътна система в областта има стандартни планински пътища от клас IV, включително: DT.724 (участък през общините Tan Ha и Phuc Tho), DT.725 (участък през град Нам Бан, общини: Gia Lam, Tan). Lien Ha, Tan Thanh), DT.726 (участък през комуни: Phi To, Hoai Duc). Обновяване на системата от областни пътища и междуобщинни пътища по стандартите на IV клас планински пътища.

Система за движение по околовръстен път: Инвестирайте в изграждането на нов път, заобикалящ град Dinh Van според стандарта за обикновен път от клас IV; Инвестирайте в изграждането на околовръстен път извън Dinh Van-Da Don, избягвайки национална магистрала 27; разширяване на околовръстния път Lien Ha-Tan Thanh; Лиен Ха-Ди Лин; Автогари и спирки: 03 автогари от клас III в град Dinh Van, автогара от клас IV в община Тан Ха и автогара в град Нам Бан; 01 спирка на магистрала 27.

Транспортно планиране: Поддържане на съществуващи маршрути: Da Lat – Lam Ha, Tan Ha – Lac Duong, Da Teh – Lam Ha; За разработване на нови маршрути Da Lat – Tan Ha, Duc Trong – Nam Ban, Duc Trong – Tan Ha, Tan Ha – Da R’sal (Dam Rong), Da Teh – Lam Ha, Di Linh – Tan Ha, Da Lat – Nam Бан – Нам Ха – Фи То – Фу Сон.

Приоритетни инвестиционни проекти:

В периода до 2025 г.: инвестиране в изграждането на синхронна система от техническа и социална инфраструктура на областта в съчетание с регионална и областна техническа инфраструктура; ускоряване на градското развитие. Dinh Van отговаря на градските стандарти от степен IV.

Период до 2035 г.: продължете да инвестирате в цялостни технически и социални инфраструктурни системи в клъстера от общини Тан Ха, Тан Ван, Хоай Дук и 02 градски центъра, подходящи за социално-икономическото развитие на района и всяка община.

В периода до 2050 г.: фокус върху инвестиране в изграждането на цялостна градска система, система от техническа и социална инфраструктура, синхронно свързваща провинциална и регионална техническа инфраструктура в областта.

Планиране на строителството на квартал Lam Ha до 2035 г. и визия до 2050 г., за да се постигнат следните цели: Развитие на квартал Lam Ha в съответствие с планирането на провинциалното строителство, одобрено от министър-председателя в Решение № № 1848/QD-TTg от декември 27, 2018 г., от които: част от област Lam Ha принадлежи към динамичната икономическа зона на провинцията (подрегион I на провинцията), част от областта принадлежи към екологичната буферна зона (подрегион II на провинция).съзнателен). Развитието на квартал Лам Ха гарантира всеобхватност, хармония и устойчивост в областта на икономиката, социалната сигурност, националната отбрана, сигурността и опазването на околната среда. Изграждане на синхронна областна инфраструктурна система за създаване на двигател за регионално социално-икономическо развитие; в който, фокусирайки се върху развитието на силните страни в географското местоположение, природните ресурси и културната идентичност за развитие на екотуризъм, смесен туризъм и търговия и услуги. За цялостно развитие на културни, социални, цивилизовани градски райони и моделиране на нови селски райони, подобряване на качеството на човешките ресурси и живота на хората.

Đánh giá post
Avatar of Meey Map
Meey Map là nền tảng bản đồ tra cứu thông tin quy hoạch toàn quốc, cung cấp 2 loại quy hoạch quan trọng nhất ngành BĐS là quy hoạch xây dựng & quy hoạch kế hoạch sử dụng đất. Meey Map | Tra cứu thông tin bản đồ quy hoạch Bất Động Sản

Related Posts

Bản đồ quy hoạch sử dụng đất huyện Tân Kỳ, tỉnh Nghệ An 2030

Bản đồ quy hoạch huyện Tân Kỳ, Nghệ An|Kế hoạch sử dụng đất

Bản Đồ Quy Hoạch Giao Thông Huyện Tân Kỳ được xác định theo Bản Đồ Quy Hoạch Sử Dụng Đất Năm 2020 Tỉnh Nghệ An. Tân Kỳ là…

Ban do quy hoach giao thong Thanh pho Tan An

Bản đồ quy hoạch Thành phố Tân An, tỉnh Long An Mới Nhất

Hãy cùng tìm hiểu chi tiết về bản đồ quy hoạch Thành phố Tân An tỉnh Long An. Được xác định theo Bản đồ định hướng không gian…

Bản đồ quy hoạch giao thông Bắc Ninh

Thông tin quy hoạch giao thông Bắc Ninh| Bản đồ quy hoạch mới nhất

Bắc Ninh, tỉnh thuộc vùng phía Bắc Việt Nam, hiện đang đối mặt với nhiều thách thức từ sự gia tăng dân số và lưu lượng phương tiện…

Bản đồ đường ven biển Nam Định

Bản đồ đường ven biển Nam Định| Toàn cảnh và Tiến Độ

Thông tin hình ảnh mới nhất về tuyến đường bộ ven biển Nam Định đang xây dựng qua các huyện Nghĩa Hưng, Hải Hậu và Giao Thủy, tỉnh…

Giao thong huyen Tan Bien Tay Ninh duoc quy hoach

Bản đồ quy hoạch huyện Tân Biên,Tây Ninh| Kế hoạch sử dụng đất

Bản đồ quy hoạch huyện Tân Biên tỉnh Tây Ninh thời kỳ 2021 – 2030, gồm: giao thông, công nghiệp, xây dựng, đô thị và các công trình…

Cao toc Dau Giay Tan Phu thong tin va

Khám phá bản đồ đường cao tốc Dầu Giây – Tân Phú Chi Tiết

Đường cao tốc Dầu Giây – Tân Phú, một trong những dự án quan trọng của Việt Nam, không chỉ là tuyến đường nhanh chóng, thuận tiện mà…